Mos in het gazon?

Veel gazons hebben in het voorjaar te kampen met mosgroei. De aanwezigheid van mos heeft niet alleen met een slechte drainage en een zure grond te maken, maar vooral met een gebrek aan voeding voor het gras. Een goed bemest gazon groeit dicht en laat mos geen plaats. Geef daarom je gazon regelmatig kalk en een aangepaste organische bemesting met indirecte of directe werking tegen mos!

Stap 1: Breng de zuurgraad van de bodem op peil

In een te zure bodem kunnen de graswortels de aanwezige voedingsstoffen moeilijk opnemen en zal het mos de overhand nemen. Een jaarlijkse onderhoudsbekalking met DCM Groen-Kalk® brengt de zuurgraad op een ideaal niveau voor een goede grasgroei zodat mos geen plaats krijgt om zich te ontwikkelen. Bovendien is DCM Groen-Kalk® rijk aan magnesium (15 % MgO) voor een diepgroene kleur van uw gazon.

Stap 2: Geef uw gazon de aangepaste bemesting:

Meststof met indirecte werking tegen mos


Heb je mos? DCM Meststof Gazon Pur® pakt het mos tot in de kern aan door zijn indirecte werking via de wortels van het mos. Na een paar dagen ziet u het mos verkleuren, het wordt geel en sterft af. Na 3 weken kan u het gemakkelijk verwijderen door uit te kammen. DCM Meststof Gazon Pur®maakt geen vlekken op tegels en kleding. Dankzij het hoge gehalte aan kalium wordt een sterke grasmat verkregen die beter bestand is tegen betreding en droogte!
Meststof met directe werking tegen mos

Groeit er veel mos in je gazon en ziet het gras niet meer mooi groen? Gebruik dan DCM Meststof Anti-Mos met directe werking tegen mos op basis van ijzerchelaat. Het mos zal reeds na 1 week verkleuren en afsterven en kan gemakkelijk verwijderd worden door te verticuteren. De meststofformule van DCM Meststof Anti-Mos bevat voldoende stikstof voor een goede hergroei van het gazon in het voorjaar en een sterke groenkleuring.

Heeft u nog vragen of wenst u graag meer informatie: kom langs bij Tuinmagazijn Coenen: ons advies is gratis!

Niet te vergeten: u kan een verticuteermachine huren bij Tuinmagazijn Coenen!