Last van bladluizen?

Bladluizen op rozen en andere sierplanten zijn een vervelend probleem. Ze zuigen de plantsappen op waardoor de planten niet voldoende energie meer hebben om goed te groeien en te bloeien.

Een plaag bladluizen op je rozen en sierplanten verwijderen


Bladluizen op rozen en andere sierplanten zijn een vervelend probleem. Ze zuigen de plantsappen op waardoor de planten niet voldoende energie meer hebben om goed te groeien en te bloeien. Ze kunnen er zelfs voor zorgen dat bloemen gaan misvormen.

Enkele bladluizen

Wanneer je de eerste bladluizen ziet, behandel je je planten zo snel mogelijk met . bevat bruine of zwarte zeep, een oud middel waar luizen een hekel aan hebben. Door de knoppen en bladeren te besproeien legt de natuurlijke zeep een verstikkende laag. Bovendien helpt natuurlijke zeep ook om roetdauw vlotter te verwijderen. Roetdauw is een schimmel die zich ontwikkelt op de honingdauw, een plakkerige, suikerachtige uitscheiding, van o.a. bladluizen. Naast zwarte zeep bevat ook brandnetelgier, wat een extra werend effect heeft tegen bladluizen, rupsen en allerlei andere insecten.

Hoe? De insecten vestigen zich vaak aan de onder- en bovenkant van het blad, besproei dus de volledige plant met .

Zeer veel bladluizen

Een behandeling met Adali Guard helpt om bladluizen tijdelijk van al uw planten te weren. Om de bladluizenplaag effectief en langdurig te bestrijden gebruikt u best DCM Adali-Guard®. Deze larven van het tweestippelig lieveheersbeestje eten met plezier al uw bladluizen op! Wees er snel bij, want een goede start is belangrijk!

Hoe? Verdeel de larven van het tweestippelig lieveheersbeestje (DCM Adali-Guard®) over de 4 DCM Naturapy® Boxen en hang ze direct bij de plaag.

Voor bestrijding van bladluizen of andere insecten, vraag vrijblijvend advies bij Tuinmagazijn Coenen!