Geniet van een diepgroen en winterhard gazon!

De eerste vriestemperaturen komen eraan... Onderneem nu de nodige stappen om uw gazon 'fit' te maken voor de winter.

In het najaar doet u er goed aan, uw gazon nog een laatste keer te bemesten. Bovendien strooit u ook best nog wat kalk net voor de winter begint.

Stap 1: Geef de nodige voeding

Ideaal voor een wintersterk gazon is de DCM Meststof Najaar (NPK 8-4-15). Wanneer uw gazon in het voorjaar een stapje voor heeft, krijgen onkruid en mos minder kans om zich te ontwikkelen.

De speciale formule met voldoende stikstof (N), fosfor voor de wortelvorming (P) en een hoog gehalte aan kalium (K) voor een sterk gazon, werd aangevuld met 3 % magnesiumoxide (MgO) en ijzer voor een diepgroene graskleur. Het extra magnesium en ijzer in deze gazonmeststof garanderen een blijvende diepgroene kleur, de hele winter lang. Het ijzer is gebonden onder de vorm van ijzerchelaat dat geleidelijk vrijkomt, vlekken op tegels of kleding zijn dus uitgesloten.

Stap 2: Vergeet niet om kalk te strooien

Een jaarlijkse bekalking met DCM Groen-KalkĀ® zorgt voor een goede zuurgraad van de bodem. Bekalken kan makkelijk in de herfst of zelfs in de winter, het gazon wordt dan toch nauwelijks gebruikt. Een goede zuurgraad van de bodem bepaalt eveneens sterk de algemene conditie van het gazon.